Detský lyžiarsky klub

Opäť úspešná sezóna je za nami

07.05.2019 09:44

Úspešná sezóna 2019 je za nami a našich úspechoch sa dočitate aj KREMNICKÝCH NOVINÁCH 4/2019.

Skončili sa slovenské národné súťaže a poháre a otvorili sa medzinárodné majstrovstvá alpských disciplín.
 
Náš reprezentant Tomáš Adamský U14 pod vedením trénera Mareka Martinčeka si po úspešnej sezóne, v ktorej sa stal Majstrom Slovenska U14 Super-G a v celkovom hodnotení obsadil 5.miesto v Slovenskom pohári, vypýtal nomináciu na vysoko hodnotené medzinárodné preteky žiakov do francúzskeho Val d‘Isere a kanadského Whistleru. Vo Vall d Isere mal nastúpiť vo svojej najsilnejšej kĺzavej disciplíne Super-G, ale preteky boli pre zlé poveternostné podmienky zrušené. Absolvoval teda aspoň preteky v slalome, v ktorých obsadil 40. miesto. Odtiaľ sa presunul do Kanady na Whistler Cup. Tu sa 12 .4. zúčastnil tímového paralelného slalomu U14, kde obsadili 3. miesto z 23 tímov z celého sveta. 13.4. sa postavil na štart obrovského slalomu, kde v extrémne ťažkom obráku obsadil 23. miesto zo 134 pretekárov. Klobúk dole pred jeho reprezentáciou Klubu, mesta aj Slovenska vo svete.
 
Naše úspešné predžiačky U10 Hanka Volková a Terezka Krížová obsadili v Slovenskom pohári v celkovom hodnotení (8 kôl) - Hanka 3. miesto a Terezka 10. miesto zo zúčastnených 124 pretekárok. Z medzinárodných pretekov predžiakov Zauchensee a v Zuberci sme si vybrali už tradične preteky Goralský klobúčik, ktorý bol v tomto 45.ročníku rekordne obsadený počtom 513 pretekárov. Z našich 26 pretekárov sa najlepšie umiestnili 1. deň U10 Hanka Volková 1. miesto, Tereza Krížová 2. miesto. Druhý deň v hlavných pretekoch Hanka 2. miesto, Terezka 4. miesto. Obe trochu doplatili ešte na mäkkú, čerstvo nasolenú trať, na ktorú vyštartovali s číslami 1, 2 a museli rezať stopu ostatným pretekárkam.
 
Do pozornosti dávame aj výkony Juraja Cinkaniča a Liliani Andrašiovej v kategórii do 8 rokov, ktoré Slovenská lyžiarska asociácia ešte nevyhodnocuje.
 
Všetkým naším pretekárom, rodičom, trénerom a sponzorom ďakujeme za úspešnú sezónu, v ktorej sme sa ako klub umiestnili na 9. mieste z 54 klubov na Slovensku.
Teraz po 3-týždnovom oddychu začíname s letnou prípravou, aby sme v septembri mohli zas vycestovať za snehom a v zime úspešne reprezentovať naše mesto. Ciele máme znovu vysoké .
 

Kontakt

SKI KLUB Kremnica Štefánikovo námestie 17/8
96701 Kremnica
+421 904 846255
SPÁJAJÚ NÁS SPOLOČNÉ ZÁŽITKY
 

Podporili nás :

     

 

Ďakujeme